Széchenyi Terv Plusz

A Reikov Kft. technológiai fejlesztése

A kedvezményezett neve: „REIKOV” Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Felelősségű Társaság

A projekt címe: A Reikov Kft. technológiai fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 18 313 449 Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalmának bemutatása:

A „REIKOV” Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 18,31 millió Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által. A projekt keretein belül eszközbeszerzés, ingatlan beruházás és képzés valósul meg. A megvalósítási helyszín a vállalat 7632 Pécs, Lahti u. 47. szám, 21169/16 hrsz alatt található székhelye.

A „REIKOV” Kft. fő tevékenységi körei közé tartozó hús-, húsáru kiskereskedelem, valamint húsfeldolgozás és tartósítás kifogástalan ellátása érdekében, beszerzésre kerül 1 db kiszolgáló pult a projekt keretein belül. Az új eszköz biztosítja a minőségi szolgáltatásnyújtást az értékesítés során.
Ezen felül átalakításra kerül a jelenlegi hűtőkamra is, mely lehetőséget nyújt a különböző húskészítmények eltérő hőmérsékleten való tárolására.
A fejlesztés eredményeként telepítésre kerül egy napkollektor rendszer is, mely megoldást jelent az energiahasználat jelentős részének kiváltására, biztosítja a fűtést és a meleg vízellátást, ezáltal a társaság hozzájárul a környezettudatos gazdálkodáshoz. Az innovatív technológia alkalmazásával a cég támogatja a zöldgazdaság fejlődését.
Továbbá a beruházásnak köszönhetően információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzés megvalósul, melynek keretein belül adatbázis kezelés elsajátítása valósul meg.
A támogatás révén marketing tanácsadásra is lehetőség nyílik, mely a marketing koncepció kialakításában, marketing eszközök és értékesítési csatornák meghatározásában, márka-, és image építésben, szolgáltatás- és termék árképzésben, versenytárs- és piacelemzésben, illetve termékpozícionálásban nyújt hasznos segítséget, ezáltal a fogyasztók körében megnövekszik a vállalat ismertsége is.
A jelen projekt által fejlesztendő tevékenység hozzáadott-érték növekedési potenciált jelent, mivel a projekt fizikai befejezését követően a vállalkozás növelni fogja szolgáltatásai színvonalát, kapacitását, nettó árbevételét, személyi jellegű ráfordítását, fenntartja vagy növeli a foglalkoztatott létszámot.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02428